Cover image
Apr 12, 2019. mediji.me

Saznajte šta su lažne vijesti i etičko novinarstvo, prijavite se na radionice u Nikšiću

Ukoliko vas interesuje šta su lažne vijesti i kako se možete boriti protiv njih, šta etičko novinarstvo podrazumijeva, pozivamo vas da se prijavite na radionice koje će biti održane u Nikšiću, u četvrtak 25. aprila 2019. godine u prostorijama Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis.

Svi/e zainteresovani/e iz Nikšića i okoline, koji/e žele da razviju vještine i usvoje znanja kada su u pitanju lažne vijesti i etičko novinarstvo, mogu da se prijave na radionice, koje će se održati u četvrtak 25. aprila 2019. godine od 13 do 16 časova i od 17 do 20 časova. Prijavu treba poslati na mejl [email protected], zaključno sa 23. aprilom. U prijavi treba navesti: ime, prezime, vrijeme radionice i kontakt.

Trenerice na radionicama su – medijska ekspertkinja i predstavnica Sindikata medija Crne Gore – Bojana Laković i programska direktorica NVO 35mm – Kristina Ćetković. Na  radionicama će biti prisutni i gostujući predavači iz lokalnih medija. Materijal za radionice, osvježenje, kao i ketering za učesnike/ce radionica obezbijediće NVO 35mm. Nakon radionica prisutnima će biti uručene potvrde o učešću.

Radionice su dio aktivnosti koje NVO 35mm, u saradnji sa crnogorskom informativnom agencijom MINA i NVO NOMEN, sprovodi u okviru projekta „Bavimo se etikom i lažnim vijestima“ (Dealing with Ethics and Fake News) koji je finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Programa profesionalizacije medija.

Opšti cilj projekta je jačanje kvaliteta etičkog izvještavanja u Crnoj Gori, poboljšanje medijske pismenosti, pružanje praktičnih znanja iz oblasti medija itd. Krajnji korisnici/e i ciljne grupe projekta su: mediji, medijski profesionalci, novinska agencija MINA, samoregulatorna tijela, studenti novinarstva i građani, posebno mladi i civilni sektor.

Foto: tehnopolis.me