Apr 09, 2019.

Prijava za radionicu Analiza i monitoring medija

Radionica “Analiza i monitoring medija” je završna aktivnost koju grupa aktivista/kinja radija Krš organizuje u okviru projekta “Istražuj kao novinar/ka! Otkrij medijsku pismenost!” koji sprovodi NVO 35mm, a finansira Ambasada SAD-a u Podgorici.  Pomenuta aktivnost će se održati 10. aprila 2019. u prostorijama Mtel digitalne fabrike u Podgorici, sa početkom u 18h.

Na radionici “Analiza i monitoring medija” učesnici/e će imati priliku da steknu znanja o profesionalnim standardima novinara, kao i pravilima kojima se moraju voditi pri izvještavanju. Kroz praktične primjere polaznici/e će analizirati konkretne novinarske članke!

Partneri na projektu “Istražuj kao novinar/ka! Otkrij medijsku pismenost!” su: Fakultet političkih nauka UCG, Sindikat medija Crne Gore i Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA.

Cilj projekta je širenje znanja o lažnim vijestima i propagandi u medijima, upoznavanje polaznika aktivnosti sa osnovama medijske pismenosti, sa težnjom podizanja svijesti o značaju ove teme i njenom kontinuiranom izučavanju.

Ukoliko želite da učestvujete na radionici “Analiza i monitoring medija” potrebno je da popunite prijavu ovdje – PRIJAVA. Broj učesnika/ca na radionici je ograničen.