Mar 15, 2019.

Naučite da prepoznate lažne vijesti, prijavite se na radionicu u Beranama

NVO 35mm u saradnji sa Sekretarijatom za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO Opštine Berane organizuje radionice na temu – lažne vijesti i etičko novinarstvo, u prostorijama Omladinskog kluba u Beranama – 26. marta 2019. godine.

Pozivamo sve zainteresovane iz Berana i okoline, koji žele da razviju vještine i usvoje znanja kada su u pitanju lažne vijesti i etičko novinarstvo, da se prijave na radionice, koje će se održati u utorak 26. marta 2019. godine od 12 do 14 časova i od 18 do 20 časova. Prijava se treba poslati na mejl [email protected] ili pozivom na broj – 067 788 118, zaključno sa 22. martom 2019. godine. U prijavi treba navesti: ime, prezime, zanimanje i kontakt.

Radionice će biti organizovane za 25 učesnika/ca po grupi. Predavačice na radionicama su: medijska ekspertkinja i predstavnica Sindikata medija Crne Gore – Bojana Laković i programska direktorica NVO 35mm – Kristina Ćetković.

Radionice su dio projekta „Bavimo se etikom i lažnim vijestima“ (Dealing with Ethics and Fake News) koji sprovodi 35mm u saradnji sa crnogorskom informativnom agencijom MINA i NVO NOMEN, a koji finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Programa profesionalizacije medija.

Opšti cilj projekta je jačanje kvaliteta etičkog izvještavanja u Crnoj Gori uz: jačanje kvaliteta i raznovrsnosti proizvodnje medijskog sadržaja agencije MINA koji objavljuju različiti mediji; poboljšanje pismenosti medija; pružanje praktičnih znanja za medijske profesionalce: novinare, urednike, i studente novinarstva; pružanje osnovne odrednice sa tačnim analizama novinarske prakse.

Krajnji korisnici i/ili ciljne grupe projekta su: mediji, medijski profesionalci, novinska agencija MINA, samoregulatorna tijela, studenti novinarstva i građani, posebno mladi i civilni sektor.