Maj 22, 2019.

Poziv mladima iz Bijelog Polja za radionicu o lažnim vijestima i etičkom novinarstvu

Ukoliko vas interesuje šta su lažne vijesti i kako se možete boriti protiv njih, šta etičko novinarstvo podrazumijeva, pozivamo vas da se prijavite na radionicu koja će biti održana u Bijelo Polju, u srijedu 29. maja 2019. godine u prostorijama hotela Dvor od 15 do 18 časova.

Svi/e zainteresovani/e iz Bijelog Polja i okoline, koji/e žele da razviju vještine i usvoje znanja kada su u pitanju lažne vijesti i etičko novinarstvo, mogu da se prijave na radionicu tako što će poslati prijavu putem društvenih mreža NVO 35mm ili na mejl [email protected], zaključno sa 28.05.2019. U prijavi treba navesti: ime, prezime i kontakt.

Trenerice na radionicu su – medijska ekspertkinja i predstavnica Sindikata medija Crne Gore – Bojana Laković, urednica portala Radio Berane i potpredsjednica Sindikata medija Crne Gore – Milena Bubanja i programska direktorica NVO 35mm – Kristina Ćetković. Materijal za radionice, osvježenje, kao i ketering za učesnike/ce radionica obezbijediće NVO 35mm. Nakon radionica prisutnima će biti uručene potvrde o učešću.

Radionice su dio aktivnosti koje NVO 35mm, u saradnji sa crnogorskom informativnom agencijom MINA i NVO NOMEN, sprovodi u okviru projekta „Bavimo se etikom i lažnim vijestima!“ (Dealing with Ethics and Fake News) koji je finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Programa profesionalizacije medija.

Opšti cilj projekta je jačanje kvaliteta etičkog izvještavanja u Crnoj Gori, poboljšanje medijske pismenosti, pružanje praktičnih znanja iz oblasti medija itd. Krajnji korisnici/e i ciljne grupe projekta su: mediji, medijski profesionalci, novinska agencija MINA, samoregulatorna tijela, studenti novinarstva i građani, posebno mladi i civilni sektor.