Cover image
Apr 01, 2019. mediji.me

Razotkrijmo lažne vijesti

Pozivamo sve mlade da se prijave za radionice „RAZotkrij lažne vijesti“ koje će se održati u četvrtak i petak, 4. i 5. aprila 2019. godine, u prostorijama Omladinskog centra u Podgorici.

Pomenute radionice su dio planiranih aktivnosti koje, grupa aktivista/kinja studentskog radija Krš, organizuje u okviru projekta „Istražuj kao novinar/ka! Otkrij medijsku pismenost!“ koji sprovodi NVO 35mm, a finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici. Partneri na projektu su Fakultet političkih nauka Univerziteta Crne Gore, Sindikat medija Crne Gore i Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA.

Cilj projekta je širenje znanja o lažnim vijestima i propagandi u medijima, upoznavanje polaznika aktivnosti sa osnovama medijske pismenosti, sa težnjom podizanja svijesti o značaju ove teme i njenom kontinuiranom izučavanju.

Na radionicama “RAZotkrij lažne vijesti” imaćete priliku da čujete koje su karakteristike lažnih vijesti, sa kojim ciljem se one plasiraju, kako da prepoznate lažne vijesti i od istih se zaštitite.

Radionice će se održati 4. i 5. aprila 2019. u prostorijama Omladinskog centra u Podgorici (Trg Nikole Kovačevića, br. 13), sa početkom u 18h. Broj polaznika radionica je ograničen. Prijavu možete popuniti ovdje – PRIJAVA

Čekamo vas!