Cover image
Jun 06, 2019.

Prijavite se za radionice u Kotoru i Budvi

Ukoliko vas interesuje šta su lažne vijesti i kako se možete boriti protiv njih, šta etičko novinarstvo podrazumijeva, pozivamo vas da se prijavite na radionice koje će biti održane u utorak 11. juna 2019. godine u – Kotoru, od 12 do 14h u PR centru Kulturnog centra „Nikola Đurković“ i u Budvi, od 16 do 19h u Omladinskom klubu Opštine Budva.

Svi/e zainteresovani/e iz Kotora i Budve, kao i okoline, koji/e žele da razviju vještine i usvoje znanja kada su u pitanju lažne vijesti i etičko novinarstvo, mogu da se prijave na radionicu tako što će poslati prijavu putem društvenih mreža NVO 35mm, NVO Naša akcija ili Omladinskom klubu Budva. U prijavi treba navesti: ime, prezime i kontakt.

Trenerice na radionici u Kotoru su – medijska ekspertkinja i predstavnica Sindikata medija Crne Gore – Bojana Laković i programska direktorica NVO 35mm – Kristina Ćetković, dok će u Budvi gostujuća predavačica biti urednica i osnivačica časopisa „Krug mladih“ – Zorica Radenović.

Radionica u Kotoru realizuje se u saradnji sa NVO Naša akcija i Kulturnim centrom „Nikola Đurković“, a u Budvi sa Omladinskim klubom Opštine Budva. Materijal za radionice, osvježenje, kao i ketering za učesnike/ce radionica obezbijediće NVO 35mm. Nakon radionica prisutnima će biti uručene potvrde o učešću.

Radionice su dio aktivnosti koje NVO 35mm, u saradnji sa crnogorskom informativnom agencijom MINA i NVO NOMEN, sprovodi u okviru projekta „Bavimo se etikom i lažnim vijestima!“ (Dealing with Ethics and Fake News) koji je finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Programa profesionalizacije medija.

Opšti cilj projekta je jačanje kvaliteta etičkog izvještavanja u Crnoj Gori, poboljšanje medijske pismenosti, pružanje praktičnih znanja iz oblasti medija itd. Krajnji korisnici/e i ciljne grupe projekta su: mediji, medijski profesionalci, novinska agencija MINA, samoregulatorna tijela, studenti novinarstva i građani, posebno mladi i civilni sektor.