Cover image
Mar 22, 2019.

Produžen rok za prijavljivanje za radionice u Beranama

NVO 35mm u saradnji sa Sekretarijatom za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO Opštine Berane organizuje radionice na temu – lažne vijesti i etičko novinarstvo, u prostorijama Omladinskog kluba u Beranama – 26. marta 2019. godine.

Pozivamo sve zainteresovane iz Berana i okoline, koji žele da razviju vještine i usvoje znanja kada su u pitanju lažne vijesti i etičko novinarstvo, da se prijave na radionice, koje će se održati u utorak 26. marta 2019. godine od 12 do 15 časova i od 18 do 21 čas.

Prijavu treba poslati na mejl [email protected] ili pozivom na broj – 067 788 118, do 15h u ponedeljak 25. marta 2019. godine. U prijavi treba navesti: ime, prezime, zanimanje, kontakt, te vrijeme radionice. Ukoliko ne bude dovoljno prijavljenih za obje grupe, biće realizovana jedna radionica od 12 do 15 časova, o čemu će prijavljeni biti obaviješteni u ponedeljak do kraja dana.

Radionice će biti organizovane za 25 učesnika/ca po grupi. Predavačice na radionicama su: medijska ekspertkinja i predstavnica Sindikata medija Crne Gore – Bojana Laković, urednica portala Radio Berane i potpredsjednica Sindikata medija Crne Gore – Milena Bubanja i programska direktorica NVO 35mm – Kristina Ćetković.

Učesnici/e će imati priliku da saznaju: zašto su važni istina, povjerenje i novinarstvo; šta su „informacijski poremećaji“; koja je uloga medijske pismenosti; kako provjeriti činjenice i slično. Za učesnike/ce radionica biće obezbijeđeni materijali, kao i osvježenje nakon završetka radionice.

Radionice su dio projekta „Bavimo se etikom i lažnim vijestima“ (Dealing with Ethics and Fake News) koji sprovodi NVO 35mm u saradnji sa crnogorskom informativnom agencijom MINA i NVO NOMEN, a koji finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Programa profesionalizacije medija.

Opšti cilj projekta je jačanje kvaliteta etičkog izvještavanja u Crnoj Gori uz: jačanje kvaliteta i raznovrsnosti proizvodnje medijskog sadržaja agencije MINA koji objavljuju različiti mediji; poboljšanje pismenosti medija; pružanje praktičnih znanja za medijske profesionalce: novinare, urednike, i studente novinarstva; pružanje osnovne odrednice sa tačnim analizama novinarske prakse.

Krajnji korisnici i/ili ciljne grupe projekta su: mediji, medijski profesionalci, novinska agencija MINA, samoregulatorna tijela, studenti novinarstva i građani, posebno mladi i civilni sektor